Band Bio

Het idee om een band op te starten is allemaal begonnen in juni 2011. Enkele vrienden zaten wat te jammen in een repetitiekot (lees: garage bij de ouders) te Balen. Bij deze is het nogmaals bewezen dat clichés toch ergens vandaan komen.

Na een paar uurtjes samen te hebben gebrainstormd, begon het idee een vorm te krijgen. De verschillende invloeden zoals Blues, Rock, Metal en Pop konden we op de één of andere manier samen gieten tot een mooi, nieuw en origineel concept.

Eenmaal aan het schrijven waren we niet meer te stoppen. We zijn er dan ook van overtuigd dat we onze eigen muziek aan de buitenwereld willen laten horen, de mensen laten kennis maken met iets nieuws.

Even recapituleren :
Bandleden met instrument, enthousiasme en liefde voor muziek: CHECK
Nieuw, origineel concept met pit: CHECK
Leuke songs met een unieke tint: CHECK

Het enige waar we nog voor moesten zorgen was een leuke bandnaam.
Na lang nadenken en discussiëren (lees: Nikita gelijk geven) is Presidential Sweet geboren.
Raar maar waar: zonder flamingo’s bestond deze naam niet eens. Waarom deze flamingo’s blijven terug komen en wat deze met onze band te maken hebben is aan jullie om te komen ontdekken op een optreden.

We schrijven helemaal geen alledaagse pop-rock, zoals er al 13 in een dozijn zitten.

Dit is iets UNIEK en moet gehoord worden!

Presidential Sweet bestaat uit 5 bandleden.

Als eerste de frontlady met “ballen” genaamd Nikita “Kita” Wilms.
Zij zal met haar krachtige stem de zang voor haar rekening nemen. Deze stem heeft een kracht van 5.8 op de schaal van Richter.
Om de mythe “ vrouwen kunnen meerdere dingen te gelijk” te bevestigen, zal zij tevens ook niet alleen het keyboard bespelen maar heeft ze ook het grootste deel van de songteksten uit haar duim gezogen.

Daarnaast hebben we onze jongste knaap van de bende Glenn Dilissen.
Hij is geboren met een gitaar in zijn handen en wordt er van verdacht om die tijdens zijn slaap nog niet los te laten.
Zijn jonge leeftijd wordt meer dan gecompenseerd door zijn talent en hij speelt als een 80-jarige met 75 jaar ervaring.

Natuurlijk zijn er 2 gitaristen nodig zodat ze eens tegen elkaar kunnen soleren, daarvoor is Jan Wils aan zet.
Jan heeft muziek in het bloed. Hij eet, drinkt, ademt, en … muziek. Jan heeft het talent om dat 6-snarige beest te temmen op een manier die voor een normale mens als bovennatuurlijk beschouwd wordt, maar wat hij als “gewoon” aanziet.

Naast gitaar is er ook iemand nodig om de zwaardere tonen te doen laten klinken en dat is niemand minder dan Kevin Schutters aka Sik.
Hij is DE man op de juiste plek om deze bombast te laten horen. De trillingen daveren door je lijf als hij zijn instrument bespeelt.

Als laatste hebben we natuurlijk een ritme nodig en dat wordt vertegenwoordigd door Robin Henckens. Robin “ik-drum-sneller-dan-mijn-schaduw” Henckens controleert zijn drumstokjes zo snel dat het voor het gewone menselijke oog onmogelijk is om te volgen, zelfs met een radargun hebben we nog steeds de snelheid niet kunnen meten.

Nu hebben we een voltallige band en willen jullie heel graag laten kennismaken met iets nieuws.

Dus kom gewoon eens naar een optreden van ons kijken en luisteren!

Groeten

Presidential Sweet